Het aantal honden dat we in Nederland met elkaar in huis hebben is gigantisch. De kans dat jouw trouwe viervoeter iets overkomt, is uiteraard altijd aanwezig. Een infectie of een breuk, een ongeluk zit in een klein hoekje. Ondanks het feit dat het een verstandige keuze is om je hond te verzekering, kiezen we er veelal voor om dit niet te doen.
De mensen die hun hond wel hebben verzekerd, hebben daarentegen vaak geen enkel idee waarvoor ze nu daadwerkelijk verzekerd zijn. Het afsluiten van een goede verzekering blijkt dus toch een stukje lastiger dan je aanvankelijk zult denken. Want waar moet je allemaal op letten tijdens het uitzoeken van een verzekering voor je hond? En nog belangrijker, welke situatie is voor jou het meest geschikt? Kortom, voldoende vragen! Om je te helpen, hebben we een aantal tips voor je, die het afsluiten van een verzekering een stuk eenvoudiger maakt.
Hondenverzekeringen online vergelijken
Verzekering zijn er in allerlei verschillende soorten. Dat geldt niet alleen voor onze zorgverzekering en autoverzekering, maar ook voor onze dierenverzekering. Door online verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je de verzekering kiest die het beste bij je past.
Stel: je overenthousiaste hond gooit per ongeluk een ontzettende dure vaas om. Dan is het wel zo fijn dat je inboedelverzekering dit dekt. Met de inboedelverzekering van pricewise weet je zeker dat je niet alleen tegen schade bent verzekerd, maar ook nog eens de beste prijs betaalt.
Zo kun je online allerlei verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Dit geeft je duidelijk inzicht in wat er allemaal mogelijk is en kun je exact in één oogopslag zien wat voor jou van belang is. Op basis van deze informatie kun jij vervolgens je keuze maken voor het kiezen van de juiste verzekering voor je hond, kat of ander huisdier.
Aanvullende voorwaarden
Net als bij iedere verzekering, geldt ook bij het verzekeren van je huisdier dat er aanvullende voorwaarden zijn. Dit kunnen zaken zijn zoals de hoogte van het eigen risico, maar denk hierbij ook aan eventuele aandoeningen die worden uitgesloten door de verzekeraar.
Eén van deze zaken is heupdysplasie bij honden. Door dit vooraf niet goed na te kijken, kan het zijn dat je op het moment dat je aanspraak wil maken op een vergoeding, je van een koude kermis thuiskomt. Voorkom dus verrassingen en maak niet alleen je keuze op basis van prijs. Maar bekijk ook de aanvullende voorwaarden, welke een verzekeraar biedt.
De ideale hondenverzekering: vraag advies
Het kan best lastig zijn om geschikte verzekering te vinden voor je hond. Vooral bij bepaalde rassen is het een uitdaging een geschikte verzekering te vinden. Ook zijn er bepaalde honden die wellicht een stuk duurder zijn om te verzekeren.
Een goed voorbeeld zijn oudere honden. Omdat verzekeraars bij een oudere hond een hoger risico lopen, kan het soms verstandiger zijn je hond niet te verzekeren en het geld zelf aan de kant te leggen. Zo vermijd je dat je een fikse maandelijkse premie moet betalen. Weet je het niet zeker, dan is het verstandig je dierenarts of andere expert eens te raadplegen. Ze kunnen je exact vertellen waar je op moet letten, zodat je uiteindelijke de juiste keuze kunt maken.
En als je Boerboel gevaarlijk is is een goede aansprakelijkheidsverzekering ook geen overbodige luxe.
Geef een reactie